Școlile de pizzeri – cum poți să te specializezi ca pizzer?

Contrar credinței populare, a fi pizzer nu este o treabă ușoară, este o adevărată artă. Pe lângă toate cunoștințele tehnice, el trebuie să aibă o creativitate excelentă, dar și o rezistență excelentă. Trebuie să poată produce între 50 și 60 de pizza la fiecare oră sau mai mult în perioadele de vârf. Iată câteva informații pentru a îți oferi o idee despre ceea ce vei întâmpina dacă alegi să înveți această frumoasă artă și vrei să știi cum să te specializezi ca pizzer.

Calificările unui pizzer

Pe lângă abilitățile tipice de gătit pe care fiecare bucătar ar trebui să le cunoască, pentru a fi considerat un adevărat pizzer, ar trebui să cunoști principiile directoare ale acestui fel de mâncare. Regulamentele de certificare includ subiecte precum felul în care aluatul este fermentat în timpul procesului de dospire, tipurile de făină utilizate și ingredientele necesare care sunt reglementate pentru a fi considerate certificate. Abilitățile necesare pentru exercitarea acestor calificări includ atenție la detalii, capacitatea de a urma instrucțiuni stricte în procesul de fabricare a pizzei, stăpânirea cuțitului și disponibilitatea ingredientelor adecvate prescrise.

Școală culinară

Într-o școală culinară standard ești pregătit pentru toate aspectele industriei culinare: gătit, managementul bucătăriei și contabilitate special concepute pentru industria restaurantelor, acesta este un program cu diplomă. În mod obișnuit, înveți secretele gătitului, cuțitele de bază și avansate și alte abilități, primești instruire practică și participi adesea la experiența practică prin stagii integrate în program. Toate acestea pot fi aplicate fabricării de pizza și îți permit să obții cunoștințe suplimentare despre gestionarea restaurantelor în multe cazuri.

Școli și cursuri axate pe fabricarea de pizza

În plus față de școlile generale de gătit, o opțiune mai bună pentru a deveni pizzer este să urmezi cursuri de formare la o școală de pizzeri. Vei învăța noțiunile de bază și arta fabricării pizzei, de la primul pas sau măsurarea ingredientelor până la importanța toppingurilor perfecte de finisare. Mulți oferă experiență practică alături de bucătari consacrați care și-au perfecționat abilitățile pentru a deveni cei mai buni din domeniu.

Alte modalități de a deveni pizzer

Dacă un cadru educațional nu este potrivit pentru tine, poți învăța la locul de muncă. Multe pizzerii autentice, dacă nu majoritatea, au devenit cele mai bune în ceea ce privește pregătirea.

Indiferent dacă înveți la locul de muncă sau urmezi un curs special, vei avea nevoie de multe cunoștințe și abilități pentru a stăpâni meseria. Cunoașterea cantității de proteine ​​din făină, conținutul de lactate și temperatura cuptorului ideal pentru coacere sunt doar începuturile. Învățarea acestor abilități poate fi dobândită din oricare dintre sursele menționate mai sus, pentru a îți permite să devii un adevărat pizzer.

Cum să devii pizzer

Pentru a exercita această profesie, nu este necesară o calificare specifică, este o muncă practică. Cel mai bun mod de a învăța este cu siguranță într-o pizzerie alături de cineva mai experimentat și care are calități educaționale, o mare dorință de a învăța și o pasiune pentru pizza. Există multe școli de producători de pizza care organizează cursuri teoretice și rezervă o mare parte a cursului dedicat practicii, esențială pentru a putea face față muncii.

Rolurile unui pizzer

Pizzerul trebuie să cunoască bine toate ingredientele care alcătuiesc pizza, precum și dozele pentru a obține un amestec de calitate. Trebuie să știi timpul de ridicare și să știi cum să faci corecții, dacă este necesar. De asemenea, este necesar să ai o cunoaștere aprofundată a tehnicilor de gătit, aragaz cu lemne, cuptor electric, cuptor cu gaz, dar o excelentă stăpânire a gestionării clienților.

Respectarea standardelor de igienă și curățenie a mediului de lucru, controlul zilnic al depozitului de mărfuri și depozitarea corespunzătoare a alimentelor se numără printre sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească toți pizzerii.

,,